Wel of geen bedrijfsauto leasen?

Voor wie nog nooit eerder voor de keuze heeft gestaan, nog maar net een onderneming gestart is, of overweegt om het een keer anders te doen, komt de onvermijdelijke vraag vanzelf een keer aan bod; ga ik wel of geen lease auto leasen? Zeker voor startende ondernemers zal het lastig zijn om hier direct een antwoord op te geven. Er zijn immers flink wat zaken te overwegen. Als je nog niet precies weet hoeveel geld je te besteden zal hebben, is het misschien onverstandig om meteen een langlopend contract met een leasemaatschappij aan te gaan.

Duidelijkheid over autokosten
Dat beginnende ondernemers voorzichtig zijn met het direct aangaan van langdurige verplichtingen is natuurlijk niet zo gek. Vooral als je voor het eerst een eigen bedrijf begonnen bent, wil je graag zekerheid over je maandelijkse lasten. En dan niet alleen over de hoeveelheid geld die je voor bedrijfshuisvesting moet gaan betalen. Je wilt ook duidelijkheid over je autokosten. Met een leasecontract heb je direct een overzichtelijke kostenpost en hoef je niet bang te zijn, dat je aan het eind van de maand ineens extra facturen voor je neus krijgt waar je niet op gerekend had.

All-inclusive of persoonlijk afgestemd
Bij het afsluiten van een leasecontract is het belangrijk dat je alleen die dingen in het contract op laat nemen, die jij noodzakelijk vindt. Er zijn genoeg ondernemers die alle zorgen uit handen genomen willen hebben en die daarom een all-inclusive contract nemen. Zij hoeven niet bang te zijn voor onverwachte rekeningen en hoeven ook geen tijd en geld te besteden aan verzekeringen, periodiek onderhoud en reparaties. Maar dat geldt niet voor iedereen. Misschien wil jij juist een leasecontract dat op jouw persoonlijke wensen is afgestemd: wel onderhoud, maar geen verzekering bijvoorbeeld. Overleg met je leasemaatschappij wat je opties zijn en kies wat voor jou het beste is