Wat moet ik weten over een LED televisie?

Een aantal jaar geleden in 2009 kwam elektronica leider Samsung in het nieuws omdat een Engelse rechter besloot dat het bedrijf een Samsung LED TV niet meer mocht adverteren als LED tv. De rechter sprak uit omdat de technologie die gebruikt werd niet voldeed aan de norm. Het scherm bestond niet volledig uit leds maar er werd gewoon gebruik gemaakt van een LCD display, en de leds verzorgden enkel de achtergrondverlichting. Marktleiders LG en Philips waren het uiteraard niet eens met de misleidende reclame en rapporteerden dit bij de Engelse rechter. De meeste flatscreens maken nog altijd gebruik van een LCD scherm met LED achtergrondverlichting, de term LED tv is zo uiteen gerekt dat men niet anders weet.

De beste LED-tv fabricanten

De allergrootste elektronica merken zijn tevens ook marktleiders van LED tv sector. Samsung maakt volgens experts de meest gewaarde flatscreens. Samsung wordt op de voet gevolgd door Philips en Sony. Verder vult Panasonic en LG de top 5 aan. Deze elektronica giants maken vele verschillende LED-tv’s uit iedere prijscategorie. Ook zijn er kleinere spelers met een bescheiden assortiment die ook prima presteren, namelijk Sharp en Toshiba.

Hoe groot moet mijn LED-televisie zijn?

De size van een LED-tv wordt normaliter aangegeven in inches en beeldscherm diagonalen. Het is fundamenteel dat je de juiste grootte tv kiest aangezien de afmetingen bepalen hoe dicht je voor de TV moet zitten. Een extreem grote televisie in een nogal kleine ruimte is dan ook weer alles behalve optimaal. Het is dus uiterst belangrijk om de grootte van je toekomstige LED-tv te bepalen op de afstand tussen je TV en kijkplek.