Voordelig overstappen van energie

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Een gratis welkomstcadeau of een hoge korting bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Vaak hebt u als consument de keuze uit een gratis cadeaubon, tablet of een cashback op de eerste jaarafrekening. Tegenwoordig kunt u soms zelf kiezen voor een gratis Philips tv of een nieuwe iPhone

Welkomstkortingen worden steeds interessanter en kunnen soms wel oplopen tot een geldbedrag van meer dan €300,00! Wilt u ook minder betalen voor stroom en gas? Stap dan over naar een voordeligere energieleverancier. Hoe u deze vindt? Dat leggen we hieronder uit!

Waar vind ik een voordelig energiepakket?

Energie vergelijken kan eigenlijk maar op een manier echt goed, en dat is op basis van uw eigen energieverbruik. Wanneer u vergelijkt op basis van uw eigen stroom en –gasverbruik, kunt u de beste aanbieding vinden waarbij de vaste en variabele kosten bij elkaar opgeteld het laagst zijn. Vergelijken kan eenvoudig op een van de vele vergelijkingswebsites. Bent u benieuwd wat u op jaarbasis kunt besparen door over te stappen naar een ander energiebedrijf? Neem dan eens een kijkje op GoedkopeEnergieenGas.nl of een van de andere handige vergelijkingswebsites!

Tips;

1.Vergelijk altijd energietarieven op basis van uw persoonlijke energieverbruik.

2.Kies voor een eenjarig energiecontract, dit is over het algemeen het voordeligste en u bent niet jarenlang gebonden aan hetzelfde energiebedrijf.

3.Let ook op de duurzaamheid van de geleverde energie wanneer u dit belangrijk vindt. Over het algemeen is groene energie niet veel duurder.

4.Kies voor vaste tarieven als u graag vastigheid hebt. Betaalt u liever altijd een actueel tarief? Kies dan voor een flexibel contract met een variabele prijs.

5.Bedenk of er eventuele veranderingen in uw verbruik plaatsvinden, bijvoorbeeld door een verhuizing of kinderen die uit huis gaan.

Hebt u nog goede tips? Laat ze hieronder achter in een reactie!