Vespa Spirint en Primvera

Sinds 1946 maakt de Italiaanse fabrikant Piaggio de Vespa scooter. Dit model was direct een hit en is dat tot op de dag van vandaag gebleven. Momenteel zijn de Vespa Sprint en de Vespa Primavera de twee top modellen in een lange rij van kwalitatief hoogstaande scooters, altijd met dat herkenbare uiterlijk. Daarom zullen we deze modellen eens nader bekijken en zien waarom ze zo populair zijn.

 

Gebaseerd op de Vespa 946

De getallen 946 zijn op zich al een verwijzing naar de geboorte van Vespa in 1946. Met dit model haalde Vespa alles uit de kast om een legendarische scooter te bouwen. Met een prachtige vormgeving en de beste technologie ooit toegepast op een scooter voor particulieren was de 946 een prachtige, maar wel zeer dure scooter. De Vespa Sprint en Vespa Primavera zijn beiden gebaseerd op dit model.

 

Innovatie en perfectie

Bij het ontwerp van de Vespa Sprint en de Vespa Primavera zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. De remkabels zijn bijvoorbeeld gemaakt uit gevlochten staalkabels. Daarmee hebben de Vespa Sprint en de Vespa Primavera en strakkere rem wat uiteraard een stuk veiliger is. De snelheidsmeter is niet meer mechanisch maar elektronisch geregeld waarmee het altijd de juiste snelheid aangeeft. De metalen overkapping is gebleven terwijl andere merken kunststof gebruiken. Met de Vespa Sprint en de Vespa Primavera krijg je echt waar voor je geld.

 

Verschillen tussen de Vespa Sprint en de Vespa Primavera

De Vespa Sprint is de opvolger van de Vespa S, een slanke en wendbare scooter die ideaal is voor het stadsverkeer. De Vespa Primavera is de opvolger van de Vespa LX en heeft die klassieke Vespa look in een modern jasje. In termen van constructie en kwaliteit lopen de Vespa Sprint en de Vespa Primavera elkaar niet zoveel uiteen, het uiterlijk is wel uniek en herkenbaar. De keuze voor één van deze modellen is geheel afhankelijk van de voorkeuren van de berijder, kwalitatief doen ze niet voor elkaar onder.

 

Het is interessant om te zien dat de Vespa Sprint en Vespa Primavera nog steeds aan de top staan van de scooters, zelfs na al die jaren. Als je kiest voor kwaliteit, duurzaamheid en klasse kies je voor een Vespa!