Ring kopen

Als je op zoek bent naar een mooi nieuw sieraad is online een ring kopen een goed idee. Via de webshop heb je een ruime keuze aan prachtige ringen, en je hebt altijd veertien dagen de tijd om de ring terug te sturen als het toch niet helemaal is waar je naar zoekt. Bij een ring kopen moet je wel goed rekening houden met de ringmaat. Weet jij hoe je die moet opmeten? Lees snel verder voor je een ring gaat kopen!

 

Ringmaat opmeten

Het makkelijkste is een oude ring te pakken die goed past. Leg deze op tafel en pak een meetlat. Meer nauwkeurig de diameter van de ring, niet rondom dus. Ringmaten worden altijd aangegeven in millimeters en op basis van de diameter. Meet uiteraard het gat van de ring, het metalen gedeelte.

 

Als je geen ring hebt die past kun je ook een strookje papier gebruiken. Neem een strookje papier en wikkel deze om de vinger waarvoor je een ring wilt kopen. Maak met een fijnschrijver een markering voor de omtrek en leg het papiertje plat op tafel. Meet de lengte tot aan de markering in millimeters en deel dit getal door 3,14. Nu weet je de diameter en kun je een ring uitkiezen!

 

Open ringen zijn heel makkelijk

Sommige mensen houden niet van ringen dragen omdat ze bij koud weer te los zitten en bij warm weer te strak. Eén oplossing is een andere vinger kiezen, zolang het geen trouwring is kies je zelf een vinger uit. De hand waar je mee schrijft heeft meestal iets dikkere vingers, ruil een keer om. Of neem duimringen, die zijn niet helemaal rondom gesloten waarmee ze wat meer speling geven. Die zien er ook heel stoer uit.

 

Nu kun je met een gerust hart een ring kopen die comfortabel zit. En mocht het toch een keer niet kloppen stuur je die gewoon terug, dat is het voordeel van online shoppen!