Je woning isoleren

Indien je veel waarde hecht aan het comfortabel wonen, is het belangrijk dat het huis waarin je woont goed geïsoleerd is. Door een goede isolatie blijft het tijdens de wintermaanden binnen lekker warm en tijdens de zomermaanden koel. Dat is dus een genot om er dan in te wonen.

Toch is dat niet alleen de reden waarom men een huis isoleert. Het is tegenwoordig belangrijk en verplicht dat een huis een energielabel krijgt. Zo’n energielabel is verplicht en wordt alleen maar beter wanneer het goed is geïsoleerd. Indien men een huis verkoopt met een hoog energielabel zal het ook een hogere verkoopwaarde hebben. Ook is het voor een bewoner belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is. Je hebt minder stookkosten. Dat is beter voor de energierekening. Hier zijn we vooral achter gekomen na de energiecrisis in 1973. Toen werden de energieprijzen in een korte periode zeer hoog. Men zag toen de noodzaak in om een huis goed te isoleren om de stookkosten naar beneden te krijgen. Ook is het beter voor het milieu. Je kan je huis isoleren door het dak, vloer en wanden te isoleren.

Het dak isoleren

Het dak isoleren met behulp van materialen die geschikt zijn voor dakisolatie levert de grootste besparing op. Door het dak gaat de meeste warmte verloren wanneer dat niet geïsoleerd is. Tegenwoordig gebruikt men tijdens het opbouwen van een huis dakplaten waar de isolerende laag reeds op aangebracht is. In een bestaande woning kan men aan de binnenzijde een laag dakisolatie aanbrengen.

De gevel isoleren met spouwmuurisolatie

Voor het isoleren van een gevel kan men een spouwmuurisolatie toepassen. Bij het opbouwen van een huis wordt de spouwmuurisolatie rechtstreeks door middel van isolatieplaten in de muur aangebracht. Dat kan natuurlijk niet in een bestaande woning. Daarvoor heeft men voor het aanbrengen van een spouwmuurisolatie een andere methode ontwikkeld.

Voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie boort men gaten in de buitenmuur. Dat moet je door een gespecialiseerd bedrijf laten doen. Doe je dat niet, dan kan men daar achteraf veel spijt krijgen. Dan bestaat namelijk de mogelijkheid dat erbinnen door vochtdoorslag natte plekken ontstaan of schimmel. Daar hoef je bij een gespecialiseerd bedrijf niet bang voor te zijn. Zij weten precies wat men moet doen.

Wanneer de gaten zijn geboord gaat men de spouw inspuiten met een BK Foam. Dit materiaal is waterafstotend. Hierdoor is het dus onmogelijk dat er binnen vochtplekken ontstaan. Door een gevel te isoleren is het ook van belang dat de ramen van dubbel glas worden gemaakt. Doet men dat niet dan zou er alsnog veel warmte verloren gaan door het glas. In veel gevallen is het aanbrengen van dubbel glas een kostbare aangelegenheid. Het is niet alleen het glas wat vervangen moet worden ook moeten de kozijnen worden aangepast of zelfs worden vervangen. Daar kan een behoorlijk prijskaartje aanhangen.

Stap voor stap je woning isoleren kan ook

Echter, de investering kun je op de langere termijn terugverdienen. Kun je echter niet alle isolatievormen in een keer bekostigen? Dan kun je er ook voor kiezen om stap voor stap je woning steeds verder te isoleren. Mocht je geïnteresseerd zijn om hierbij te starten met het isoleren van de spouwmuren? Dan kun je op meerdere websites spouwmuurisolatie offertes aanvragen