Informatie over de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap heb je te maken met trimesters. Je hebt dan ook kans op het krijgen van klachten. Mogelijke irritaties tijdens diverse trimesters zijn: irritatie, moeheid, pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, gewichtstoename, hoofdpijn, pijn in onderbuik, misselijkheid, braken en vaker moeten plassen. De baby begint met 0,0 mm en aan het einde van het eerste trimester eindigt het met 61 mm. Trimester 1 gaat over de periode van week 1 tot en met week 12. Na ongeveer zeventien weken begint een kind een eigen ritme te krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld 17 weken zwanger bent kun je op het internet kijken naar wat er allemaal gebeurt.

Miskraan

Vanaf week 10 daalt de kans op een miskraam omdat alle belangrijke ontwikkelingen zijn geweest. Deze ontwikkelingen zullen zich in de weken die volgen verder ontwikkelen. In de laatste week van het eerste trimester begint de spijsvertering langzaam te werken, produceert de baby hormonen en wordt er een zenuwstelsel ontwikkelt.

Zwangerschapskalender voor vaders

Voor vaders is een zwangerschap ook een ongewone periode. Om het voor toekomstige vader te vereenvoudigden is een speciale zwangerschapskalender ontworpen. Zo kunnen vader gemakkelijk bekijken wat er per maand bij hun baby en vrouw gebeurd. Daarnaast worden er gedurende 9 maanden ook alle tips gegeven voor de toekomstige vader. Verder wordt er ook aangegeven wat er geregeld moet worden en hoe de vader het beste met moeder en kind om kan gaan.

1