Hoe kan je je kapsel veranderen?

Je haar is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je uiterlijk. Als je een bad hair day hebt, voel je je gelijk een beetje slonzig en slordig. De eerste indruk die je aan iemand geeft wordt eigenlijk ook beïnvloedt door je kapsel. Maar gelukkig zit je niet je hele leven vast aan één soort kapsel. Met wat hulp van een kapper zijn er eindeloze mogelijkheden voor wat je met je haar kunt doen.

Je haar knippen

Ten eerste kan je natuurlijk je haar laten knippen. Dit kan al erg veel uitmaken, vooral als je je haar drastisch verandert. Als je ineens je haar tot aan je heupen laat knippen tot aan je schouders, dan geeft dat gelijk een hele andere look. Nog gewaagder is als je voor een kort kapsel gaat. Dit past natuurlijk niet bij iedereen, maar het kan wel super vlot en stoer staan. Het kan ook minder drastisch, een simpele pony kan al veel verschil maken.

 

Je haar verven

Naast knippen is verven ook een mogelijkheid. Vooral naarmate je wat ouder wordt, kan je haar glans en kleur verliezen. Dan kan je kiezen voor wat hulp door je haar te verven, zodat de kleur weer sterker wordt. Maar ook met verven zijn er veel mogelijkheden. Vind je blond of bruin haar saai, dan zou je het kunnen bleken en daarna verven in de meest gekken kleuren. Wat dacht van je van een zachte pastel roze of kies juist voor een felle zee blauw. Niks is te gek.

 

Het nemen van hair extensions

Nog een manier om je haar te veranderen, is door middel van hair extensions. Wellicht wordt je haar wat dunner naarmate je ouder wordt, maar het kan ook zijn dat je met fijn en dun haar geboren bent. Er zijn shampoos die zorgen voor meer volume, maar die kunnen natuurlijk ook niet je haar dikker maken. Dan zijn hair extensions zeker een optie. Deze extensies zijn in veel kleuren verkrijgbaar en kunnen op je hoofdhuid, tussen je andere haar, vastgezet worden. Behalve dat het je haar meer volume geeft, wordt het ook gebruikt om je haar langer te maken. Je kan zelf extensions kopen, maar als je een mooi en realistisch resultaat wilt, is het aan te raden om het bij een goede kapper te laten doen.