Geef inbrekers geen kans!

Voorkomen is beter dan genezen, zorg daarom dat u inbrekers geen kans geeft om bij u binnen te komen. Hier volgen enkele tips om te voorkomen dat er bij u wordt ingebroken.

In de eerste plaats dient u te zorgen voor degelijke sloten op alle deuren. De sterren die op sloten staan, geven de kwaliteit van het slot aan. Meestal volstaat een slot met een of twee sterren prima, mits de cilinder niet uit de deur steekt en deze is afgedekt met een slotplaatje. Dit voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken.

Wanneer scharnieren aan de buitenkant van de deur zijn bevestigd, kunnen de scharnierpinnen met een hamer eruit getikt worden en kan de deur geopend worden. Om dit te voorkomen kunt u speciale dievenklauwen monteren. Dit zijn stalen pinnen die op meerdere plaatsen in een gat in het kozijn vallen, zodra de deur sluit. Deze dievenklauwen houden de deur op zijn plek, met of zonder scharnier.

Laat inbrekers niet weten dat u weg bent. Zorg voor tijdschakelaars op de verlichting en een buitenlamp met bewegingssensor. Wanneer u met het vliegtuig gaat, hang dan niet in de trein naar Schiphol al uw bagagelabel met adres aan uw koffers, zo weten inbrekers dat u voorlopig niet thuis bent. Let ook goed op met het posten van uw vakantiedagen op social media, inbrekers lezen dit ook.

Is er dan toch ingebroken? De slotenmaker uit Amsterdam; Slotenmakersgilde.nl kan eenvoudig de schade herstellen.

1