Foto afdrukken op hout

De tijd van het fotorolletje ligt ver achter ons. Een tijd, dat aan elke afdruk een kostenplaatje hing. Dank zij de digitale camera’s en cameramogelijkheden van de smartphone is het aantal gemaakte foto’s explosief gestegen. Wat doen we met al dat fotomateriaal? Maar al te vaak blijven alle leuke vastgelegde momenten verstopt in een mapje op je computer. Dat is natuurlijk erg jammer. Met foto’s kun je zoveel leuke dingen doen.

Afdrukken op…

De oudste toepassing van foto’s is welbekend: het maken van een afdruk op papier. Zo’n foto is leuk om in een fotoalbum te steken of in een fotolijstje te doen dat op de kast of aan de muur komt. Maar de moderne technieken hebben zoveel méér mogelijk gemaakt. Foto’s kun je op allerlei maniueren en op allerlei materialen laten afdrukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het afdrukken van foto’s op hout?

Afdrukken op hout

Hout is een natuurlijk en mooi en materiaal om mee te werken. Het is ideaal voor spannende muurversieringen of voor naambordjes bij de deur. Door een foto af te drukken op hout maak je er meteen iets heel persoonlijks van. Je eigen foto, gecombineerd met een titel of tekst, die je als naambord bij je huis of je winkelpand hangt, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een leuke foto van je gezin, van een leuke situatie, gebeurtenis of landschap. Zo’n foto afdrukken op hout geeft een bijzonder effect en creëert een blijvend en origineel aandenken. Ook leuk om iemand cadeau te doen.

Opdracht

Een foto afdrukken op hout hoef je gelukkig niet zelf te doen. Gespecialiseerde bedrijven nemen dat werk voor je uit handen. Via websites kun je precies aangeven welke foto je afgedrukt wilt hebben en welke tekst daarbij moet komen te staan. Het eindresultaat wordt vervolgens netjes bij je thuis bezorgd.