Een opstalverzekering, wat is dat?

Een opstalverzekering kan worden beschreven als een verzekering voor uw woonhuis. Tegenwoordig wanneer u een eigen huis in bezit heeft, stellen banken de eis om een opstalverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Hierdoor bent u verzekerd tegen bijvoorbeeld brandschade en waterschade.

Natuurlijk hangt er aan zo’n verzekering wel een prijskaartje in de vorm van een premie. Welke verzekering voor u dan geschikt is qua prijs, hangt af van de grootte en de waarde van uw woonhuis. Hoe hoger de waarde van uw huis is, hoe hoger de premie is die u moet gaan betalen. Voor het gemak zijn op internet vele sites, die aanbieden om verzekeraars te kunnen vergelijken met elkaar, wat het voor u als consument vergemakkelijkt een goede verzekeraar te vinden.

Wanneer u een appartement bezit, sluit uw VVE een opstalverzekering af voor het gehele huis of gebouw (wie eigenaar van een koopappartement is, wordt automatisch lid van de Vereniging Van Eigenaren = VVE). U kunt met gemak uw verzekering laten uitbreiden, door bijvoorbeeld een extra verzekering te nemen voor uw glas of voor u vernieuwde sanitaire voorzieningen.

Welke opstalverzekering is voor u geschikt?

Het maakt niet uit waarvoor u een opstalverzekering wilt gaan afsluiten, u moet voor elke opstalverzekering goed kijken naar de premies en de voorwaarden, die worden aangeboden door verzekeraars. De verschillen kunnen namelijk erg ver uit elkaar liggen. Voor meer informatie over opstalverzekeringen, kunt u terecht op de volgende website, http://opstalverzekering.org/