Boeken die veel gelezen worden

Welke boeken populair zijn is erg lastig om te zeggen. Zo worden boeken onderverdeeld voor diverse leeftijdsgroepen. Jongeren hebben natuurlijk weer andere interesses dan volwassenen. Wanneer er wordt gesproken over populaire boeken wordt er ook wel onderscheid gemaakt tussen de verschillende leeftijdsgroepen.

Populaire boeken voor jongeren

Voor jongeren is het belangrijk dat zij boeken gemakkelijk en snel kunnen door lezen. Sommige schrijvers richten zich dan met boeken soms ook speciaal op jongeren en passen hun schrijfwijze hier op aan. Er zijn verschillende boeken die erg in de smaak vallen bij jongeren. Het gaat daarbij om titels zoals De Trap Naar De Hemel, Rood Als Bloed, Half Zwart, Omhulde Stad, Liefdes Lessen, Zoete Wraak, De Verloren Prins en Christiane F. Over het algemeen gaan boeken voor jongeren vaak over verhalen dat jongeren zelf ook kunnen mee maken, waar zij zichzelf in kunnen verplaatsen. Je kunt daarbij denken aan liefdesverhalen maar ook aan verdrietige en moeilijke verhalen. Sommige jongeren kunnen hier zelfs hun inspiratie uit halen.

Populaire boeken voor mannen

Mannen zullen hun voorkeur geven voor spannende of sportieve boeken. Voor de spannende boeken kom je al snel terecht bij schrijvers zoals Esther Verhoef, Karin Slaughter, Nicci French, Stephen King en David Baldacci. Deze boeken zijn echter niet alleen geschikt voor mannen. Veel van deze schrijvers vallen namelijk ook goed in de smaak bij vrouwen. Schrijvers als Paul Vugts, John Grisham, John van den Heuvel, Peter R. de Vries, Steve Brown en Nico Verbeek worden veel gelezen door mannen.    

1